Maak een afspraak

Zooltherapie

Op basis van de resultaten uit het biomechanisch onderzoek en ganganalyse kan de podoloog voorstellen te starten met zooltherapie.

Het doel van de functionele zool is het normaliseren van het stap-en looppatroon dit in functie van de mogelijkheden en de pathologiën van de patiënt.
De zool corrigeert uw voetfunctie en geeft aangepaste sturing. De zolen worden vervaardigd door de podoloog zelf. De keuze van de hardheid van de zolen, de correctie en eventuele ontlasting van drukpunten is afhankelijk van de resultaten uit het onderzoek, de soort sport, werk, type klacht, leeftijd,... De zolen zijn steeds op maat gemaakt dus de linker- en rechtervoet kan verschillend zijn.

  • Allereest wordt er een afdruk genomen van de voet.
  • De zolen worden nauwkeurig gemodelleerd via software
  • Daarna worden de zolen in 3D uitgefreesd
  • In de laatste fase worden de zolen door de podoloog op leest gefreesd zodat ze mooi in uw schoenen passen
  • Iedereen krijgt na 6 weken een controle; Als u dan nog tijdens het dragen van de zolen nog pijn ondervindt, kunnen de zolen nog altijd aangepast worden.

Advies bij zooltherapie

Zonder de juiste schoen is zooltherapie waardeloos ( zie schoenadvies) Jaarlijkse controle is aangewezen. Een controle laat toe na te gaan of er nog voldoende correctie in de zool zit.

Wist je dat?

Afhankelijk van de hardheid van de zolen en de belasting gaan de zolen geruime tot zeer geruime tijd mee.

De zolen mogen in een beschermnetje gewassen worden in de wasmachine op 30°c. De zolen worden vervaardigd uit EVA. Dit materiaal absorbeert geen water en bevat geen lijm.

CE gecertificeerde Zolen voor veiligheidsschoenen

Over mezelf

Maak een afspraak

Wenst u online een afspraak te boeken? Dit kan nu heel eenvoudig via onze nieuwe tool.


Naar het reservatiesysteem

Podologie Rumbeke © 2021, all rights reserved