Maak een afspraak

Houding en bewegingsanalyse

het podologisch onderzoek bestaat uit:

  • een vraaggesprek
  • een klinisch onderzoek
  • biomechanische metingen
  • ganganalyse.

Anamnese

Bij de eerste consultatie start de podoloog met een grondig vraaggesprek waarbij de klacht in kaart wordt gebracht. Tijdens het gesprek wordt er ook gevraagd naar de medische voorgeschiedenis, beroep en eventuele hobby’s of sporten. Hierdoor verkrijgt de podoloog een goed beeld van de klacht. Daarna word er van start gegaan met het uitvoeren van een aantal testen en metingen.

Biomechanisch en klinisch onderzoek

Tijdens het klinisch onderzoek wordt de beweeglijkheid van de gewrichten alsook de spierkracht en de spierlengte van het onderste lidmaat getest. Tijdens het biomechanisch onderzoek worden er tal van metingen uitgevoerd. Deze geven ons informatie over de mobiliteit van de verschillende gewrichten. Dit gebeurt zowel staand als in zit of lig. Het doel van deze metingen is mogelijke afwijkingen op te sporen en zodoende een verklaring te vinden voor de aandoening of de klacht. Aan de hand van deze resultaten wordt er nagegaan welke behandeling nodig is. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het totale lichaamsbeeld waarbij de stand van de voeten, knieën, heup en rug geïnspecteerd wordt.

Ganganalyse

We laten de patiënt stappen en/of lopen op de loopband of op de begane grond met of zonder schoenen. Het looppatroon wordt steeds gefilmd met high speed camera’s en geanalyseerd door de podoloog. De meeste ”afwijkingen” en problemen komen tijdens het wandelen/lopen juist tot uiting. De resultaten van de analyse worden in verband gebracht met de meetresultaten uit het biomechanisch onderzoek. Zo kan de oorzaak van bepaalde klachten en afwijkingen gevonden worden.

Schoeninspectie

Tot slot wordt de schoen bekeken en beoordeeld op slijtage. De podoloog zal hierbij schoenadvies meegeven op basis van de resultaten uit het onderzoek en rekening houdend met de klacht.

Conclusie

Aan het eind van het onderzoek worden de bevindingen met u besproken. Aan de hand hiervan zal de podoloog de verschillende behandelingsmogelijkheden met u bespreken en een behandelingsplan opstellen.

Over mezelf

Maak een afspraak

Wenst u online een afspraak te boeken? Dit kan nu heel eenvoudig via onze nieuwe tool.


Naar het reservatiesysteem

Podologie Rumbeke © 2021, all rights reserved