Behandeling

podologische voetverzorging

je kan bij je podoloog terecht voor een algemene en specifieke voetverzorging. Tijdens deze behandeling de podoloog verschillende huid- en nagelaandoeningen.

Een voetbehandeling bestaat uit:

Orthonyxie

Nagelbeugels worden toegepast om ingegroeide nagels te begeleiden en te corrigeren.. Met deze methode veranderd de nagel van vorm en groeit niet meer in. Deze behandeling is pijnloos en de patiënt ondervindt hier geen beperkingen van. De totale duur van deze behandeling is afhankelijk van de mate van kromming of ingroei van de nagel.

Vilttherapie

Vilt is een klevend verband dat wordt gebruikt voor de huid te ontlasten van druk en wrijving of als bescherming tegen plaatselijke irritaties.

Siliconetherapie

is een techniek waarbij een silicone op maat gemaakt wordt. Dit om orthopedische afwijkingen aan de tenen ontlasten. Bv. Hamer- of klauwtenen, hallux valgus,…. Deze orthese kan zowel een ontlaste of corrigerende werking hebben

onychoplastie

Wondbehandeling

Het reinigen, ontsmetten en verzorgen van een wonde ter hoogte van de voet en indien nodig de wonde ontlasten door middel van vilttherapie.

Functionele Zooltherapie

Op basis van de resultaten uit het biomechanisch onderzoek en ganganalyse kan de podoloog voorstellen te starten met zooltherapie.
Het doel van de functionele zool is het normaliseren van het stap-en looppatroon dit in functie van de mogelijkheden en de pathologiën van de patiënt.
De zool corrigeert uw voetfunctie en geeft aangepaste sturing. De zolen worden vervaardigd door de podoloog zelf. De keuze van de hardheid van de zolen, de correctie en eventuele ontlasting van drukpunten is afhankelijk van de resultaten uit het onderzoek, de soort sport, werk, type klacht, leeftijd,... De zolen zijn steeds op maat gemaakt dus de linker- en rechtervoet kan verschillend zijn.

Advies bij zooltherapie

Zonder de juiste schoen is zooltherapie waardeloos ( zie schoenadvies) Jaarlijkse controle is aangewezen. Een controle laat toe na te gaan of er nog voldoende correctie in de zool zit.

Wist je dat?